Singles Day – tot nu toe, tot dit jaar, had vrijwel geen enkele Single daarvan gehoord – van een Singles koopdag. En dat er nota bene ook nog een Singlesweek bestaat! De singles die dit gemist hebben piekeren erover hoe dat kan…  Zij vragen zich af waarom zij dit niet wisten en of zij dan wellicht niet goed opgelet hebben. Niet attent waren op die geweldige mogelijkheid tot shoppen met hoge korting! Een echte speciale Singles Day, speciaal voor hen..  (Mensen met een partner mogen zijdeling wel meedoen hoor (-;)).

Ineens overgewaaid uit China – die Singles Day

Ieder maakt zich toch wel zorgen over de inflatie –  over de energierekening en over hoe dit alles nu af gaat lopen. Singles hebben nu echter dank zij Singles Day – en ineens Singles week, toch fijn de kans voordelig massaal producten te kopen! Het is vooral een groots online spektakel, hoewel je ook wel rijen wachtenden voor winkels ziet staan.

In oorsprong is Singles Day afkomstig van de Universiteit in Nanking in China, en werd Bachelors Day genoemd. En eigenlijk heeft Singles Day niet eens een echt historische achtergrond, want deze speciale dag is pas gestart in 1993. Bachelors Day gaf de vrijgezelle (bachelor) mannelijke studenten namelijk de kans om te laten weten dat zij alleen waren. De kans om te laten weten dat zij single waren – op zoek naar een vrouwelijke partner. Al snel veranderde deze dag in een koopfeest, in een wrang soort troostfestijn. Tegenwoordig vieren vrouwen in China ook de vrijgezellendag. Daarom wordt deze speciale dag nu in ruimere context Singles dag, ofwel Singles Day genoemd.

En wat is Black Friday dan voor dag?

Singles Day voorbij dus op naar Black Friday

Black Friday heeft de Nederlandse (en ook Belgische) detailhandel weer overgenomen of afgekeken van de Verenigde Staten. Daar begint tradioneel op de vrijdag na Thanksgiving de uitverkoop, met extreem hoge kortingen. Jaar na jaar wordt deze dag steeds populairder en wordt er telkens weer meer besteed. Grappig is dat ook nu weer de opmaat naar Black Friday al langer dan een week tevoren begint en dan weer Cyber Week genoemd wordt. Je hoort dit spektakel dan al in vrijwel elke commercial terug.

Ach, voor Singles is elke dag een Singles Day – ook zonder koopgekte. Eens ‘níets nieuws’ kopen is trouwens ook een belevenis. Je ontdekt dan ineens hoeveel je al hebt. En – je kunt dan ook eens een SwapParty houden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in