Tssja, teleurstellingen…. In willekeurige volgorde even opsommend waardoor teleurstellingen zoal veroorzaakt worden. Je nieuwe date komt niet opdagen. Of je verheugt jezelf op een feestje en het gaat niet door. Een cadeau – dat je niet ontvangt. Een prestatie die niet lukt. En je favoriete team verliest – weer….! Welke teleurstelling het meest pijn doet is moeilijk te zeggen. Dat is voor iedere persoon weer anders.

Gedeelde smart is halve smart

En dat klopt! Over een gedeelde teleurstelling… Als een verwachting van velen in de kiem wordt gesmoord, kun je met je groep over de (vaak) meerdere teleurstellingen praten. Meestal gaat dit dan over je club die niet gepresteerd heeft en niet doorgaat naar de volgende ronde. Tierend en scheldend ga je dan samen naar huis en raakt je verdriet vaak ergens onderweg verloren in een lach. Dit soort teleurstellingen blijven wel altijd in de herinnering gegriefd en worden na jaren iedere keer weer opnieuw uitgebreid geanalyseerd. Je blijft er altijd aan denken, maar het verdriet verwatert snel, want ‘je had het al verwacht’.

Hoe kun je de pijn van diepe teleurstellingen verzachten?

Liefde… hoe kun je de intense pijn van een diepe teleurstelling in de èchte liefde verzachten. Heel lang kun je en wil je er niet over praten. Je kunt er als het ware ‘niet mee omgaan’…

Teleurstellingen in de liefde zijn vaak het meest pijnlijk. En hoewel je een rebound relatie kunt aanknopen om je hiervan af te leiden, is dat toch niet altijd de beste manier om met dit soort teleurstellingen om te gaan. Het beste is toch altijd de pijn te ondergaan en te verwerken, alleen dan kom je er sterker uit! Er zijn voldoende tips en hulp voor de momenten dat je het even niet redt.

Er zijn ook teleurstellingen die je minder raken

Die je minder diep zouden moeten raken, is misschien beter gezegd. Als een eerste date niet op komt dagen dan hoef je daar niet echt last van te hebben, toch? Of was je verwachting en hoop soms te groot? Misschien is het slim om dit in de toekomst wat meer bij te stellen, want te hoge verwachtingen en hoop zijn meestal de oorzaak van teleurstelling. Bedenk dat het een volgende keer gewoon wel lukt! Dat je date dan echt komt. Dat je droom dan wel uitkomt! Dat je het cadeautje krijgt, dat je het goede cijfer haalt, dat die vakantie of het feestje doorgaat en ga zo maar door!

Kan iedere Single omgaan met teleurstellingen?

Je kunt je altijd tegen tegenvallers wapenen door een goede cursus of boek van een ervaringsdeskundige te lezen – ow….

(Altijd lachen met Herman Finkers – brengt je meteen weer in een goede bui!)


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in