Pimpen is het ‘opleuken’ van allerlei artikelen, of het nu auto’s zijn, of meubels, of kleding. En eigenlijk op een dusdanig kitscherige wijze dat dit prachtige unieke items worden. Het is trendy om dit te doen, zoals het ook trendy is om gepimpte vintage meubels te hebben. Vaak zie je op Social Media allerlei leuke gepimpte resultaten gepubliceerd. Jij kunt het ook! Ga eens snuffelen in tweedehands- en kringloopwinkels en kijk of er iets staat dat jij leuk vindt of nodig hebt. Als je creatief kunt denken, kun je ook potentie zien in een ‘op het eerste oog’ onooglijk meubeltje. Creatief denken krijg je trouwens ook door te doen – en zo ervaring te krijgen.

Kun je het maken? Nou en of!

Je kun altijd klein beginnen met het stylen van een kastje of plankje door er iets leuks op te zetten. Dit geeft al een prima inspirerende stylish aanblik, waardoor je daarna iets groters kunt doen, zoals een grotere kast of tafeltje. Iets dat je op een mooie plek in je kamer kunt zetten om de boel een beetje op te pimpen! Je hoeft het niet eens zelf te bedenken, want je kunt zoveel gave ideeën vinden op internet.

En het is allemaal natuurlijk veel mooier en interessanter als een goede stilist beschrijft hoe prachtig een vaardige stylist de boedel oppimpt!

Hoe gaat dat dan eigenlijk – dat pimpen?

Een single hobbyist vertelt dat iemand haar eens vroeg of zij iets leuks kon maken van een houten Minniefiguurtje dat in de zaak stond. Deze Minnie was ooit eens cadeau gegeven en men wist eigenlijk niet goed wat ze ‘ermee aan moesten’.
Als voor iedere Disneyfan was het inderdaad een grote schok om te zien in wat voor desolate staat deze Minnie in de loop der jaren was geraakt. Ter plekke besloot deze single dat Minnie even een korte tijd bij haar moest logeren om een wellness- en schoonheidsbehandeling te ondergaan. Een goede scrub, peeling, een klein beetje botox, wat make up… En een leuk jurkje deed de rest!

Vind je dit nu allemaal toch te rommelig of te ingrijpend? En houd je meer van de frisse buitenlucht? Dan kun je altijd eens kijken of er op straat een kunstenaar zijn creativiteit ten toon spreidt. En dat kan van alles zijn!

Valt er nog meer te pimpen?

Oppimpen betekent ook versieren – op heel uitbundige overdreven wijze iemands ‘hart winnen’. Met bloemen en cadeautjes en mooie kleding en etentjes en mooie woordjes, ga zo maar door! Je kunt jezelf dan altijd even afvragen of dit soms dubieus of echt romantisch bedoeld is. In de Engelse taal heeft het woord pimp uiteindelijk toch een bijzondere betekenis. En je wilt toch niet onbedoeld in een ander vakgebied terecht komen?

Ach, een beetje oppimpen of opgepimpt worden is gewoon leuk! En je bent er toch zelf bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in