Wat fijn om Kerst samen met ‘loved ones’ en vrienden vieren. En ook Nieuwjaar! Die benauwende coronajaren zijn gelukkig voorbij en het is te hopen dat dit virus ook voorgoed wegblijft. (En ja, het is niet weg en blijft altijd en we weten de effecten op lange termijn niet, maar het virus is wel verzwakt!) Ja, eindelijk weer Kerst samen met familie en vrienden en fijn cadeautjes uitpakken. Want dat is waar Kerst over gaat – over geven en delen.

De algehele angst en het verdriet van die tijd even wegschuivend, was het maar saaie bedoening. En ook lastig! Het tellen hoeveel mensen je thuis (door je voordeur) mocht ontvangen. Met of zonder mondkapjes! ‘Het zelf eten moeten koken’ en niet heerlijk naar een restaurant kunnen gaan. Nou, dat zijn we nu allen al bijna weer vergeten… We mogen met Kerst samen weer overal naartoe en kunnen weer knuffelen met wie we maar willen.

Virus voorbij; oorlog begint. Kerst samen, ja..

Alle geluksgevoelens van het overwinnenvan het coronavirus zijn echter pijlsnel teniet gedaan door de inval in de Oekraïne. Alle focus was meteen gericht op dit conflict en alle opluchting die er was, werd meteen teniet gedaan. Het is niet onze oorlog en toch weer wel. Want wat heeft de oorlog in de Oekraïne een ellende veroorzaakt in heel Europa. De nieuwe angst voor het uit hand lopen van de situatie aldaar en de gevolgen daarvan. De torenhoge inflatie, ga zo maar door.

Daarom maar het meest toepasselijke Kerstnummer ooit. Door vrijwel elke artiest wel een keer gecoverd. Wie had ooit kunnen denken dat precies 50 jaar na de release van dit nummer van John Lennon het onderwerp nog net zo actueel zou zijn als toen. Hier een mooie zachtgevooisde uitvoering door Mattao Bocelli en natuurlijk Virginia Boccelli…

Natuurlijk niet met de felheid en pit van John en Yoko. Zij hadden echter ook, zoals zovelen in die tijd een boodschap te verkondigen. En bovendien een antwoord….. En eigenlijk is alles heel simpel, als je er maar voor openstaat, als je maar droomt….. en wilt!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in