Wil je meer geluk in je leven? Wil je meer kunnen genieten van de leuke dingen en je beter wapenen tegen de minder leuke dingen? Begin dan met het bijhouden van je eigen dagelijkse ‘Journal’. Sta stil bij wat je beweegt. Word je bewust van wat je belangrijk vindt en leer van jezelf. In dit artikel gaan we in op de kunst van Journaling.

Wat is journaling?

Journaling is een methode. Door dagelijks te schrijven, leer je jezelf beter kennen. Leer je wat je leuk vindt en hoe je daar meer van kunt genieten. Journaling maakt je bewust van wat je belangrijk vindt en wat je frustreert. Dat bewustzijn helpt je om meer uit het leven te halen. Schrijven is al sinds eeuwen een waardevolle manier om je gedachten te ordenen. Er zijn wereldberoemde dagboeken maar een Journal vertalen naar dagboek, doet het te kort. Het is veel meer.

Journaling is een term die steeds meer aandacht en daarmee een eigen status krijgt. Terecht, want als je hierin investeert, dan ervaar je veel vaker het geluk in je leven. En een gelukkiger leven, dat willen we toch allemaal?

Journals voor singles, een match?

Op Singlesmag schrijven we natuurlijk met name voor singles. We bekijken dit onderwerp dan ook graag vanuit het perspectief van de alleenstaanden en alleengaanden. In beide gevallen is jouw Journal bijhouden zeker een toegevoegde waarde.

Journaling voor meer geluk

Wat maakt voor jou het single bestaan leuk? En wat maakt het juist niet leuk? Heb je daar wel eens bij stilgestaan? Speelt het vaak door je gedachten, maar blijft het daarbij? Maakt het je onrustig omdat je het moeilijk vindt om te doorgronden wat die gedachten je willen vertellen?

Dan is Journaling helemaal voor jou geschikt! Begin ermee en orden die gedachten! Al snel zal het je rust brengen. Alleen die rust over je situatie kan je al meer levensgeluk brengen. Dat altijd aanwezige stemmetje en die storm van gedachten veranderen in bevestiging en een overvloed aan rust. Heerlijk toch?

Hoe begin je met een Journal

Het mooie van Journaling is wel, dat je er elk moment mee kunt beginnen. En eigenlijk heb je niets meer nodig dan pen en papier. Een schrijfblok met een stevige kaft verkopen ze overal. Van de Hema tot de Albert Heijn. Daarmee kun je al van start. Begin de dag met een goed ontbijt en schrijf op wat je bezighoudt.

Begin gewoon met een braindump. Schrijf het lekker van je af. Teruglezen hoeft helemaal niet. Zo schrijf je elke dag. En komt het ontbijt niet uit, dan schrijf je toch na het avondeten? Tussen de middag? Het moment maakt niet uit, maar een vast moment proberen te vinden, kan je wel helpen om door te pakken

Schrijf gewoon lekker weg. Wat je op dat moment opschrijft, is het belangrijkste, Spelfouten zijn niet van belang en een mooie zinsopbouw ook niet. Laat je perfectionisme los. Vergeet nooit, je schrijft voor jezelf! Leeg je brein, schrijf je gedachten op en geniet op je eigen manier van het dagelijkse schrijven in jouw Journal.

begin met jouw journal voor een beter 2021

Next level Journaling

Heb je de beginnersfase van de braindump doorlopen, dan kun je steeds bewuster gaan schrijven. Begint er een lijn te ontstaan in je schrijfwerk. Komen vaste onderwerpen steeds weer terug. Wat betekent dat voor jou? Probeer uit je braindump de dingen te halen die voor jou belangrijk zijn. En schrijf steeds meer naar die onderwerpen en interesses waar je blij van wordt en waarvan juist niet. Je kunt vervolgens opschrijven hoe je je dag meer kunt vullen met dingen waar je blij van wordt en hoe je kunt omgaan met dingen waar je niet blij van wordt.

Je ziet al, de kracht zit in de eenvoud. De kracht van Journaling openbaart zich automatisch als je ermee aan de slag gaat. Het belangrijkste is beginnen met jouw Journal.

Een voorbeeld Journal

Zou je wat begeleiding bij jouw Journal-avontuur toch wel prettig vinden? Helemaal goed, want een beetje hulp kan zeker geen kwaad. Soms is de start het lastigst. Het kan best lastig zijn om te bedenken waar je over schrijft? Hoe je jouw ervaringen kunt belichten? Welke aspecten een rol spelen. Dat begrijp ik en daarom verwijs ik je graag naar mijn website kimhartgers.nl

Hier vind je veel meer info over Journaling. Lees ook eens dit artikel: met 5 tips over journaling. Je vindt er ook een gratis download waarmee je jouw voorbeeldjournal kunt starten. Als onderwerp de liefde, in de breedste zin. Want dat onderwerp is voor iedereen waardevol. Daarbij leuke tips en adviezen over hoe je meer uit je Journal kunt halen.

Wil je daarnaast nog meer begeleiding? Bel mij dan even!

Ik help je graag op weg. Vanuit mijn praktijk heb ik al bij velen mogen bijdragen aan een bewuster en gelukkiger leven. In allerlei facetten van het leven. Ook bij jou? Twijfel dan niet! Begin met jouw nieuwe Journaling-avontuur. Kijk voor tips op mijn website en kom je er niet uit, bel gerust!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in