Gaat daten via een internetsite echt om het grijpen naar romantiek, het liefde vatten – in een algoritme? Of is het slechts verveling?  Lekker een uurtje swipen naar links of rechts. Om iets te doen te hebben… Gewoon die stille eenzame uurtjes te verdrijven. Zijn profielen echt pas onlangs geplaatst – worden zij daadwerkelijk gematcht? Of is het fake? Zijn het allemaal illusies… Deze diepzinnige gedachten komen al scrollend wel eens bij singles op!

De digitale wereld is een fake-wereld denken singles soms

Even een moeilijke term ‘collaborative filtering’. En nog lastiger: als je op internet zoekt naar product A dan krijg je een Y melding (of meldingen). Interessant denk je dan, maar waar gáát dit eigenlijk allemaal over – dat vatten in een algoritme? Terwijl je hier toch dagelijks aan de lopende band mee te maken hebt. Als je zoekt naar een vakantiereisje of een leuke koffer, dan krijg je meteen dagenlang het item waar je naar gekeken hebt aangeboden in de kantlijn van een page. Inclusief allerlei vergelijkbare artikelen of reizen! Aan de zijkant van je platvorm, als een irritante pop-up in een interessant artikel, of een banner ergens in de pagina die je wilt lezen.

Waarom is deze wetenschap interessant voor Singles?

Even wat stereotypes gebruiken (met waardering en respect voor alle andere gendergerelateerde zoekopdrachten). Als jij op een datingsite regelmatig kijkt naar een sterke man met donker haar, of een rondborstige blondine; dan zul je die daarna continu terug vinden op je page. En wel ‘honderd-en-een’ hier op lijkende personen en profielen zullen opduiken in de artikeltjes die je aan het lezen bent. Eigenlijk tot aan vervelens toe! En – misschien had jij best ook wel een heel gelukkige match gevonden bij een iemand die totaal niet aan dat ene zoekprofiel voldeed… Het gaat toch vooral altijd om de (gevoelsmatige) klik.

Gaat dat ‘liefde vatten in een algoritme’dan ooit goedkomen?

Liefde vatten in een algoritme - kan dat?

Ja! Er zijn singles die een succesvolle date en een liefdevolle relatie kregen na het zoeken op internet. Meerdere singles hebben via een datingsite een nieuwe liefde gevonden. Jong en oud! Als een profiel aanspreekt en je zoekt contact, of als iemand jou benadert en julle eens afspreken – dan kan dat heel gezellig gaan! Zelfs intens romantisch worden. Het eerste oogcontact is dan de allesbepalende – meest overweldigende factor. Je leert elkaar toch echt het best kennen tijdens ontmoetingen. Door samen activiteiten te ondernemen.
Alle rifraf waarmee een profiel opgeleukt is, vervaagt dan langzaam tot een werkelijk karakter.

Articfial Intelligence zakt bij dit alles in het niet, hoe doelmatig het al is. Die eerste harde wauw, die weer af kan nemen tot een flauw enthousiasme. Of die zachte ‘longterm‘ wauw, die aanzwelt tot een overweldigend volume, de overspoelende warmte…. Dat is niet in een reeks cijfertjes – in bits and bites, weer te geven.

Singles willen elkaar weer ontmoeten!

Mocht je er nu toch meer van houden iemand live – face to face te ontmoeten, dan kun je ook naar single-evenementen gaan. Of boek bijvoorbeeld een meezeilreis en spring aan boord van een klipper! Gelukkig zijn er een heleboel leuke evenmenten waarbij je anderen kunt ontmoeten.

Is het je eenmaal gelukt een fijne date te vinden door te zoeken op internet? Of tijdens een evenement? Maak er dan iets leuks van. Pak je kans – vat je?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in