Dance – festivals! Jezelf vrij voelen – springen, hoppen meedeinen op het ritme van de muziek. Hoe heerlijk is dat! Kan het wel – kan het niet? Het is allemaal onduidelijk, zoals veel beslissingen en regels. Waarom daar wel – waarom hier niet is de discussie(?!) Vaag weten we nu dat er 75% toegang is. Of juist niet? Buiten wel – binnen niet, of juist andersom? Zo gecompliceerd dit alles, terwijl we enkel eindelijk weer één willen worden met de muziek! Als een soort samensmelten in de liefde (die je natuurlijk ook voor de muziek koestert). Lekker los gaan – lekker uit je dak gaan. Vergeten dat je een tijd lang, net zoals vroeger – toen je nog ‘jong‘ was, om klokslag 12.00 uur naar huis toe moest gaan!

Wat zijn dance festivals eigenlijk?

Even voor de eenzelvige singles, die singles die eigenlijk nooit uitgaan en zich vrijwel niet oriënteren op de buitenwereld, een lekker lang durend voorbeeld. Enne – al eerder tipten we dat het in een druk bezochte ruimte niemand zal opvallen dat je een eenzaat (of misschien wel eenzaam) bent. Neem even de tijd om te genieten van DJ-duo Sunnery James en Ryan Marciano:

Dat heb je toch al die tijd wel gemist, hè? Wist je dat Sunnery James alweer jaren geleden het hart van een de van mooiste en bekendste fotomodellen ter wereld veroverd heeft? Van Doutzen….

Festivals en Raving, hoe is het ontstaan?

Ergens in de tachtiger jaren zijn de dans- en discofeestjes moeiteloos overgegaan in Dance en Rave. Disco is ooit in een stadion in Amerika symbolisch maar heel doeltreffend definitief opgeblazen tijdens de ‘disco demolition night’. De muziekstroming Dance en Acid house en alle daarna komende variaties namen moeiteloos die populaire plaats in, afhankelijk van het talent van de DJ’s. Eindeloos doorgaande ritmische muziek, zonder pauzes, met verschil en wijzigingen in toonhoogten en cadans. Het is altijd digitaal, met een fantastische lichtshow of verrassende elementen! Soms – vaak, is de muziek briljant gemixt met flarden van eerder bekende nummers of hits.

Nu ja, eindelijk is het weer zover! Spreek af met je vrienden en dance! Clap your hands! Move you body! Rave and feel free!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in