Die paar dagen fijne vrieskou en sneeuw- en ijspret zijn omgevlogen! Wat een frisse fantastische verrassing tijdens al die lange donkere dagen in huis! Lekker koek en zopie genieten langs de waterkant. Dat fijne doffe krasgeluid als je schaatsen over het ijs glijden. Heerlijk wandelen en buitelen in de hoge lagen sneeuw en sneeuwballen gooien naar elkaar. Wolkjes uitgeblazen adem die slechts langzaam verdampen in de koude lucht. Kristallen op het glas…. Enne – na zo’n koude dag sneeuw- en ijspret is het best fijn om ’s avonds behaaglijk binnen te zijn.

Zomaar even een dorp – een plas – ergens in Nederland, om in je geheugen te griffen:

Hoe lang is het geleden dat we zo’n fijne winter hadden?

De laatste jaren (meestal!) kwakkelen we in Nederland de winter door, met regen en harde koude wind. En soms een beetje hagel; echte vrieskou maken we echter nog maar zelden mee. Zo’n koude waar je pittige rode koontjes van krijgt. Waarvan je ’s avonds na zo’n hele dag sneeuw- en ijspret buiten, heerlijk zit te doezelen. Is dit nu een echte winter vraag je jezelf dan af? Wat is eigenlijk een echte winter, hebben we die ooit eerder wel eens gehad? Jazeker! Alleen deze keer was het een beetje kort… Maar wel genieten!

Tegenstellingen geen punt! Kunnen Singles wel handlen, toch?

Stond het ene weekend in het teken van sneeuw- en ijspret, is er het volgende een voorjaarszonnetje op je balkonnetje! En in je tuin – en in het park – en aan het strand!. Met weemoed denk je dan wel een beetje aan die heel fijne week sneeuw- en ijspret. Dan denk je wel even aan die verbroedering op het ijs en het samenkomen met je vrienden in de sneeuwkou. En aan de sport! Aan het heerlijk klieven door het ijs met die schaatsen! Of aan het een beetje aanrommelen en vallen.

Alleen is dan het ineens weer voorjaar! Die zon! Die nieuwe horizon! Heerlijk toch?! Daar kunnen singles wel goed mee omgaan hoor.

Denkend aan Holland – is denken aan tegenstelingen

Even heerlijke sneeuw- en ijspret

Tegenstellingen in weersomstandigheden wel te verstaan. Al die andere onderwerpen maar even met rust latend. Die zon – het ineens rondwandelen op je slippers in je T-shirt is toch geweldig, zo héél kort na die dik gebreide wintertruien en wanten. Je denkt meteen aan het voorjaar en aan al die vrolijke leuke dingen die je weer te wachten staan! Enne – ook nu is overdag lekker veel naar buiten. ’s Avonds uitrusten, moet je maar denken! En je kunt gezellig iemand op bezoek uitnodigen (-;), dus je hoeft echt niet alleen te zijn!

Of je nu van die (vries)koude sneeuwdagen houdt of van prille zonnige voorjaarsdagen, maak er iets van! En je hebt natuurlijk ook de luxe en de keus om lekker op winter- óf zomervakantie te gaan!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in