Matinee op de vrije zaterdag – daar heeft ieder wel eens van gehoord. Ooit bedacht door (wijlen) Hans Kerkhoff, radiopresentator – voornamelijk bij de VARA. Het waren klassieke concerten van jong aanstromend talent. ‘Om de arbeider bekend te maken met klassieke muziek’…(?!)
Tsja, 50-tiger en 60-tiger jaren.
Een matinee hoeft echter niet bij uitstek klassieke muziek te zijn. Welnee, een matinee kan ook een gezellige samenkomst zijn op een willekeurige middag. Een bioscoopvoorstelling of een optreden van een band of zanger – rock, bleus of Dutch falk, dat maakt echt niet uit!!
Het kan zelfs een leuke performance van een barkeeper zijn, tijdens de middaguren…

Ja hoor! Het is weer zover – denken Singles

Al die tijd dacht je dat alles veilig was. Dat bijna iedereen gevaccineerd was. En dat er nog slechts milde tot lichte besmettingen zouden zijn. Dat die pandemie zou verworden tot een soort griepgolf die af en toe eens opsteekt. Nu blijken er ineens weer enorme pieken te zijn. Blijken de ic’s ineens weer overbelast te zijn. En blijk je deze keer eens geen intelligente, maar slechts een milde lockdown ‘voor de kiezen’ te krijgen. Want wat is er nu eigenlijk echt aan de hand? Afstand houden; moest eigenlijk nog steeds. Thuis werken; moest eigenlijk nog steeds. Thuisblijven bij klachten: ook dat moest nog steeds. Handen wassen; altijd doen! Ventileren; altijd goed! 4 personen te gast in je huis, is nog steeds gezellig.

Nee, die beperkte openingstijden! En vooral die van de horeca…. Dat is wat pijn doet! Hoe kan een virus zich nu telkens weer opnieuw verspreiden, vragen Singles zich af…. Hoe ziet zoiets eruit? Nou zo dus (even voor de beeldvorming):

Doen Singles mee aan een milde matinee

Een matinee betekent een paar uurtjes eerder uitgaan. Dus waarom niet?

De klok wordt elk voorjaar een uur achteruit gezet. Dus waarom niet je uitgaanspatroon ook een periode lang verzetten van de avond naar de middag? Er een leuk matinee van maken? Je kunt je bewegingen in het uitgaansleven toch aanpassen?

Natuurlijk is het allemaal niet prettig en wil je er wel eens vanaf – van ‘al die pandemieën’. Je staat gelukkig niet alleen met deze wens!
Dus doe mee! Aan die milde matinee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in