Tja, dromend over de Costa Brava! Zonvakanties – je wordt ongedurig en alles kriebelt als je aan zo’n heerlijke reis naar het buitenland denkt! Strand, zee, zon en party’s; dat is waar je al zo’n lange tijd zin in hebt! Enne – natuurlijk besef je dat Nederland tegenwoordig in de zomer ook een tropisch land lijkt te worden. Maar ja, soms wil je iets anders! Je horizon verbreden – ‘exploren’ – de wereld (her)ontdekken!

Hoe leuk was het vroeger wel niet

Je droomt eens weg en denkt aan hoe het vroeger was. Aan je eerste singles reis, met je kid! De Costa Brava… Ja leuk!
In die tijd had je nog geen digitale registratie, geen apps, geen telefoons met gps – geen polsbandjes. Je kon dus zonder enig voorbehoud in elke tuin – aan elk zwembad van ieder willekeurig hotel genieten van de heerlijke luxe. Je was niet te traceren en men wist ook niet zeker of je ergens wel of niet thuishoorde. Als je maar af en toe een consumptie nam kwam het wel in orde! Je moet even lachen als je denkt aan een van de singles uit jouw hotel die zelfs dat niet deed en zelf hapjes en drankjes meenam. Ach – food and beverage – een dingetje.

Het was gewoon even stappen over het hekje of door de poort van andere locaties en je was er thuis! Iedereen die wel eens in Lloret de Mar of Santa Suzanna is geweest begrijpt dit precies. Het was een enorme speel- en zonnetuin, die Costa Brava! Ja, daar zou je nog wel een keertje naartoe willen gaan. Het zou misschien wel veranderd zijn, maar toch….

Spoorlijn hinderlijk, welnee. Mooi!

Verder dromend over de Costa Brava denk je dan aan die spoorlijn! Die de gehele kustlijn van Catalonië doorsnijdt tot aan Barcelona en verder! Dit visualiserend….een prachtige boulevard, een spoorlijn, dan een ventweg en weer strandhotels, het strand en dan natuurlijk die heerlijke azuurblauwe zee! Men vertelde destijds een vaag verhaal dat een koning deze spoorlijn ooit eens heeft laten aanleggen, tja… Dat is niet simpel te achterhalen. Wel dat de spoorlijnen in Spanje een afwijkende breedte hebben – of misschien juist die van de rest van Europa, dat kan ook! De toerist en zeker de single vindt dit ‘lekker belangrijk’! Die loopt gewoon door de vele tunneltjes onder het spoor door naar het strand. Het zand is een beetje kiezelachtig, korrelig en prima te doen. Bovendien staan er zoveel zonnestoelen klaar dat je jezelf echt niet hoeft af te vragen of je dit wel of niet aangenaam vindt.

Heel leuk trouwens om gewoon eens te wandelen, spontaan op de trein-te-springen en in Barcelona weer uit te stappen. Het uitzicht tijdens de reis is magnifiek! En Barcelona trouwens ook! Magnifiek – en indrukwekkend.

Barcelona is geweldig

Lekker slenteren is ook top!

Kokospalmen op de boulevard

Wandelen over de boulevard… Vooral in het milde licht van de vooravond. Het leek wel of alle geluid gedempt werd door de altijd hoorbare golfslag van de zee.
De handelaren, handwerkers, die hun kraampjes dan opzetten om hun waar of vaardigheden te verkopen. Portretschilderen, sieraden maken, geverfde tattoos zetten, kleding verkopen…. Hoe ludiek was dat – en zeker geen massaproductie, zoals tegenwoordig vaak het geval is..

….het verwend worden in de hotels en het altijd spectaculaire vermaak. De dansshows – de papegaaienshows (lorreshows genoemd)

Tja, Costa Brava betekent in het Catalaans ‘Ruige Wilde Kust’ –eigenlijk zou dat Ruige Milde Kust moeten zijn!

Terug in de werkelijkheid. Bent je er nog niet helemaal uit wat te doen? Lees dan nog eens fijn op onze site wat voor leuke alternatieven er zijn. In Nederland kun je bijvoorbeeld een gezellig bootfeestje vieren, ook nog in het najaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in