Natuurlijk kun je altijd een goede ingewikkelde val maken op de skipistes hoor! Alles is er echter nu wel op voorbereid dat je geen virusjes meer oploopt of verspreidt tijdens je wintersportreis. Nu COVID 19 wat langer bij ons blijft dan gewenst, heeft ieder zich ingespannen om een goed protocol in elkaar te zetten. Uiteraard word verwacht dat je de coronaregels toepast – afstand houden, handen desinfecteren en thuis of binnen blijven als je ziek bent. En daarnaast mondkapjes te dragen! Ook en juist(!) op de skipistes!
En, eh…. après ski is dit komende seizoen niet toegestaan…

Mondkapjes trendy? Noodzaak op de Skipiste?

Momenteel zijn mondkapjes niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ondanks dat het wel of niet dragen van mondkapjes flink bediscussieerd wordt. In de wintersportgebieden geldt er echter nu een verplichting tot het dragen ervan. Het is niet zo moeilijk je daar aan te houden aangezien je op de skipistes – in de koude buitenlucht toch al je gezicht bedekte met een doek of skimasker. Koud kunstje om even uit te zoeken welk masker ook nog bescherming tegen het coronavirus biedt! De term multifunctionele doek – die je vaak hoort – betekent trouwens niet dat je dan ook beschermd bent tegen het virus. Deze term zegt alleen dat je het doekje of de band op verschillende manieren kunt dragen.

Draag een trendy mondkapje

In alle openbare gelegenheden ben je verplicht een mondkapje te dragen!
Op de skipistes, in een wachtrij, in de liften, de gondels, stoeltjesliften en sleepliften zodra je er met twee personen tegelijk inzit. Ook draag je een mondkapje in alle afgesloten ruimtes, zoals de shops, skidepots, toiletten en restaurants. En er wordt verwacht dat je afstand houdt.

Zodra je in een restaurant maar even opstaat van tafel – kapje om de oren! Hoe lekker trendy is het echter om aan een tafeltje – met je loved ones – je mondkapje nonchalant losjes aan je oor te laten hangen. (Minder fraai is het natuurlijk als deze later ergens verloren aan een boomtakje hangt)
Misschien is dan een masker van Facemask wel iets voor jou.

Online een skipas bestellen – makkelijk en veilig!

Het online bestellen van een skipas is niet nieuw. Deze mogelijkheid om zelfs met korting bestellen wordt al enkele jaren geboden. Nu, met het rondwarende coronavirus, is het wel verstandig dit te doen. Op die manier vermijd je drukte bij de kassa’s en kun je helemaal safe de piste op. Het is wel slim tevoren goed te bepalen voor welk precieze gebied – of welke dagen – je deze nodig hebt. Kom je er niet uit, dan kun je altijd contact opnemen met je single-reisorganisator! Wie weet kun je bezuinigen op de kosten. Bestel je skipas wel tijdig, opdat je deze vóór je vertrek ontvangt.

De skiliften gaan elke dag al om 8.00 uur open om zo het gebruik efficiënt te spreiden. Sommige gaan zelfs iets sneller dan gebruikelijk, om een aantal wachtenden te voorkomen! Bovendien worden de gondels dagelijks grondig gedesinfecteerd. Ook worden alle medewerkers regelmatig getest op corona!

Informeer jezelf over de situatie op de skipiste:

Interessant weblog om jezelf te informeren is intersport.nl. Ook kun je, voor je vertrekt, het best dagelijks op de site van De Rijksoverheid kijken wat de meest recente stand van zaken is. En als dan alles in orde is begint het genieten! Het single sneeuwjumpen!

Houd je in alle geval aan de aanwijzingen van de plaatselijke autoriteiten!
Geniet en stay safe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in