Ondanks alternatieven voor Tinder was de app ook in 2020 nog altijd de populairste dating app voor Nederlandse singles. Maar heb je het wel een beetje gehad met de Tinder-app en is deze niet meer helemaal wat je zoekt? Vind je het tijd voor wat anders? Dan zijn er zijn gelukkig ontzettend veel datingapps die je eens kunt proberen. Wat dacht je van de drie onderstaande alternatieven voor Tinder? En er zijn ook nog tips voor het gebruik van de app als je geen alternatieven voor Tinder wilt.

Bumble – “Vrouwen zetten de eerste stap.”

Bumble is een unieke dating app beschikbaar in de Play store & App store. Op deze app zijn het altijd de vrouwen die na een match de eerste stap moeten zetten! In plaats van de mannen(!) – wat vaak het cliché is. Vind je dat je als vrouw op Tinder te vaak de controle verliest over de situatie? Of over de manier waarop mannen jou benaderen? Dan kan Bumble dus een goed alternatief zijn. De mannen die je er ontmoet zijn ook automatisch van een iets ander kaliber – aangezien de echte haantjes hier niet zo snel naartoe komen. Overigens kun je Bumble ook gebruiken als een sociale media app, om bijvoorbeeld nieuwe vriendinnen te zoeken.

Mobile dating app alternatieven voor tinder 2021

Happn – “Vind de mensen terug die je tegenkomt.”

Als je een goed alternatief voor Tinder zoekt, ligt de Happn-app daar misschien nog wel het dichtst bij in de buurt. (Play store & App store) De populariteit van deze dating app is dan ook behoorlijk groot. Je koppelt hier met singles waar je, als het goed is, gelijke interesses mee hebt. Dat gaat namelijk voor een groot deel op locatie. Je krijgt sneller bepaalde profielen om te beoordelen die net als jij vaker op bepaalde plekken zijn geweest (zoals een theater, bioscoop, etc.). De kans is op deze manier groter dat je van dezelfde dingen houdt en dus ook een betere klik met elkaar hebt.

Grindr – “The world’s largest social networking app for gay, bi, trans and queer people.”

De datingapp Grindr is voor homoseksuele mannen wat Tinder is voor hetero singles. (Play store & App store) Het is een snelle, handige en ook heel leuke manier om gelijkgestemden in je omgeving te leren kennen. De app is enorm populair en ook in je eigen regio zul je dus ongetwijfeld kunnen kiezen uit heel veel profielen. Met een gratis account kun je bovendien al erg veel doen. Zo kun je dan gewoon matchen met anderen en berichtjes uitwisselen. Er zijn ook twee betaalde abonnementen beschikbaar voor degenen die over meer functies en mogelijkheden willen beschikken.

Heb jij ervaringen met het virtuele daten en wordt het weer voor een date? Ga er dan voor! We zijn er benieuwd naar – deel jouw ervaringen hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in