Wet in wet is een snelle schildertechniek waarbij de onderliggende verflagen vochtig blijven tijdens het schilderen. En – binnenkort is er een tentoonstelling van dié schilder die wet in wet painting wereldwijd voor altijd op de kaart gezet heeft. Als de vraag dan is; wie, waar en welke tentoonstelling?! Dan zeg je natuurlijk – wie kent hem niet?! Wie is niet geïnteresseerd in zijn werk?! Stel je even voor…

Na een werkdag gestrest thuiskomen – met een hoofd dat over loopt – de tv of computer aan, even afstemmen en daar is Bob! Als je zoekt op internet – Bob. Na al die jaren – nog steeds Bob!

Bob Ross smoothly brushing over het canvas (er is geen Nederlands woord voor Bob’s strelende penseelstreken). … Just blending out…  Nauwkeurig het kleurscala op zijn palet volgend. De manier waarop hij de kleuren mengt… en de toepassing daarvan op het canvas. Een half uurtje zijn zachtaardige uitleg aanhoren en zien – en je bent weer volkomen ontspannen. Bovendien ben je meteen een artiest, een kunstschilder! Wet in wet specialist!

Past de Singles lifestyle? Bob is cult!

De tv-show van Bob in de jaren 80 werkte als een katalysator die alle problematiek van dat decennium liet verdwijnen. Voor een moment althans. Weg de nasleep van de oliecrisis, weg de wapenwedloop en de hoogtij van de krakersbeweging! Even een beetje ska – absoluut niet relevant en toch lekker sfeerschetsend voor die periode.

En daar was Bob…. en er waren geen mislukkingen, slechts grappige vergissingen. Zelf nu – in de 21ste eeuw – zijn de tv-shows van Bob en zijn werken nog even geliefd als al die jaren geleden. En worden er nog steeds parodieën op zijn karakteristieke performance gemaakt.

Als je een (van de vele) schilderijen van Bob wilt kopen dan is dat verrassend genoeg weer wat moeilijker – eigenlijk niet mogelijk. Men zegt dat hij deze geschonken heeft aan het tv-station dat zijn shows uitzond. Dat er enkele geveild zijn. Waar is de rest…? Als je zoekt via internet vind je heel veel merchandising, maar geen schilderijen te koop.

And it will all go away..

Dus nu de tentoonstelling: in het najaar van 2020 is zijn werk voor de allereerste keer wereldwijd te bewonderen in het museum More in Gorssel
‘Yeah – let’s go crazy’ en er gezellig (á la prima (-;)) met je singlevrienden naartoe gaan! Wel even reserveren hoor!

Meest grappige weetjes; Bob was 20 jaar lang (drill!)sergeant bij het United States Air Force. Je mag dan vrijelijk de conclusie trekken dat hij ieder niet altijd even warm en liefdevol toegesproken heeft – integendeel! Na zijn afzwaaien heeft hij gezworen dat hij nooit meer zou kafferen of schreeuwen of commanderen.
Ook had hij ooit uit zuinigheidsoverwegingen een permanent laten zetten, zodat hij niet telkens een kapper hoefde te betalen. De afro-bol op zijn hoofd werd echter zijn handelsmerk – zijn logo. Het maakte dat hij zijn kapsel niet meer kon laten kortwieken op het moment hij zijn gewone haardos terugwilde.

Bob was en is nog steeds blij ons te zien. In Bob’s wereld komt altijd alles goed…. In de onze trouwens ook.

Neem je geestverwanten, soulmates of kunstliefhebbers mee naar deze te gekke tentoonstelling. Iets te? Kijk je toch gewoon even bij de andere uitgaanstips! ‘And there you go..Yeah, it’s just that easy….”

Notitie van de redactie; de tentoonstelling van de schilderijen van Bob Ross was helaas door de coronapandemie en de restricties niet te bezoeken. Laten we de hoop uitspreken dat museum More deze toch wel heel leuke tentoonstelling ooit nog eens wil en kan herhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in