Bij schoonmaken is er één vuistregel – begin aan bovenzijde! Alle stof – druppels en wat dan ook(!) valt namelijk altijd naar beneden. Als je een omgekeerde volgorde hanteert zou je in theorie telkens weer, zonder onderbreking, opnieuw moeten beginnen. Maar hee, die bovenzijde van de keukenkastjes hoeven echt niet elke week hoor! Sommigen doen dat zelfs nooit… Voor een frisse lucht in je huis is het echter weer te adviseren dit af en toe wel te doen. En ach, een plafond…. je ziet vanzelf wel wanneer je deze moet schoonmaken – zodra de stofwebben eraan hangen! Stofzuiger erlangs en gedaan is de klus!

Hoe wonen andere Singles eigenlijk?

Singles wonen over het algemeen alleen ofwel single. En als je nu denkt ‘dat is een open deur zeg'(!) valt er altijd te bedenken dat er andere woonvormen zijn dan doorsnee aangenomen. Als voorbeeld kun je samen met gelijkdenkenden een pand kopen, waarbij ieder een etage of paar kamers voor zichzelf neemt. Over het schoonmaken worden dan gezamenlijk beslissingen gemaakt.
Meestal is het echter het geval dat een single gewoon een eigen woning heeft. Precies groot genoeg om hem of haar van alle noodzakelijkheden en gemakken te voorzien.

Hoe groot is zo’n Single-cave dan?

Tja, jouw ‘single-cave’ woning of appartement is misschien niet zo groot (bij een aantal geluksvogels juist weer wel!) toch begint het daar. Je hebt aan niemand verantwoording af te leggen en dus heb je soms niet zo’n haast om iets op te ruimen. En je kunt ook vrijelijk karweitjes voor je uit schuiven. Na verloop van tijd stapelt dit zich op tot je er geen weg of oplossing meer in ziet! Je wilt wel schoonmaken, maar je weet niet waar je moet beginnen! Soms woon je in een appartement dat echt piepklein is – je badkamer volgepropt met allerlei zaken die niets met douchen te maken hebben. Dan kun je altijd denken aan een andere, economischer indeling. Lekker schoon en fris en nano. Wat wil je nog meer? En – ben je en denk je ‘groen‘ dan kun je de schoonmaak het best met Baking Soda doen.

Het schoonmaken begint met organiseren en doen!

Singles willen graag schoonmaken - maar hoe?

Voor beginnelingen is het best handig er een schoonmaakschema op na te houden. Zo’n ‘to do list’ en ook de dag en tijd te noteren waarop je van plan bent iets te doen. Dit geeft rommelige chaoten (in de volksmond rommelkonten genoemd (-;)) een beetje houvast! Natuurlijk beslist jij altijd zelf over je eigen lijstje, maar je zult merken hoe een goede onderliggende drijfveer deze geeft!

Begin in alle geval eens met alle los rondliggende rommeltjes te ruimen, te organiseren en een vaste plaats te geven. En dan kan het echte werk aanvangen. Hoe leuk is het om een vinkje te kunnen zetten als een klusje gedaan is!

Conclusie; schoonmaken is een kwestie van beginnen en doen!

Hoewel ontstaan vanuit een heel ander en sociaal dieptepunt, is dit nummer top om lekker keihard aan te zetten als je gaat schoonmaken!

Yeah! Clean it up! Lekker dansen en swingen met je mop!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in