Home Uitgaan Singles trends: Rock & Roll is terug!

Singles trends: Rock & Roll is terug!

1642
0
Rock & Roll is terug voor iedereen

Van Rock & Roll had men halverwege ‘de vorige eeuw’ nog nooit gehoord! Als jongens en meisjes uitgingen – op zo’n amoureus liefdespad, en elkaar wilden leren kennen, dan gingen ze dansen! Het woord ‘single’ was slechts de aanduiding voor een vinyl schijfje! In zo’n danszaaltje zaten de meisjes dan zedig rechts en de jongens links, of andersom. Over en weer werden er natuurlijk veel keurende blikken naar elkaar geworpen. De meisjes hoorden te wachten tot zij door de jongens ten dans gevraagd werden. Soms bleven er wel eens een of twee overgeslagen zitten….. Muurbloempjes!
Toen kwam Rock & Roll en werd alles anders!

Geen muurbloempjes meer met Rock & Roll!!

De jongens en de meisjes sprongen spreekwoordelijk allen op en deden de gevestigde orde rillen met hun bandeloos gedrag! Zij gingen druk doend hardop discussiëren en spraken hun mening uit over alles wat maar in gedachten kwam. En dan dat wilde dansen in clubs en later discotheken en kroegen. Ieder mocht ineens zijn zoals hij of zij was! En ineens kon alles! En het was oké om alleenstaand, ofwel Single te zijn! Of baas in eigen buik! Of wat je ook maar was of wilde zijn! Natuurlijk duurden deze ontwikkelingen allemaal veel langer dan een ‘split second’.

Vrijwel alle huidige muziek is voortgevloeid uit de Rock & Roll. En allerlei maatschappelijke ontwikkelingen werden aangewakkerd door provocerende protestsongs van de uit Rock & Roll voortvloeiende muziekstromingen.

Spring in die trend; de terugkeer van Rock ’n Roll

Het is natuurlijk het toppunt van gezelligheid om ook eens naar een Rock & Roll band te gaan kijken en vooral te luisteren. De sfeer is ongekend! Het allerleukst is het natuurlijk om zoiets met andere singles te doen. Dus nodig simpel iemand uit die je kent uit je omgeving. Enne, wil je toch liever lekker single-alleen iets ondernemen? Volg gewoon een Workshop of bijvoorbeeld een dansopleiding bij ‘Dance to the Sixties’. En verlies jezelf in de Rock & Roll!

Oorsprong van Rock & Roll

Het is niet helemaal duidelijk waardoor die destijds ‘ruwe’ muziek genoemde niet overgewaaid is als een luchtige trend. De virtuozen Chuck Berry, Jerry Lee Lewis of Bill Haley hebben gewoon een blijvende toon – klank, ritme en sfeer – gezet. Zoals ook die andere grootheden, die een bron van inspiratie waren voor generaties nieuwe muzikanten! De oorsprong van de Rock wordt wel toegeschreven aan het donkere timbre van de Rithm & Blues en Jump Blues uit het zuiden van de Verenigde Staten. En gezegd wordt dat het eerste Rock en Roll nummer ‘Rocket 88’ opgenomen werd door Jackie Brenston en Ike Turner.

Het verhaal gaat dat zij ooit eens onderweg naar een ‘gig’ hun versterker hadden laten vallen en deze met vochtig papier geprobeerd te repareren (?!)…. Het geluid dat er vervolgens door weergegeven werd klonk heel anders. Een beetje schor en rauw, maar eigenlijk best wel leuk. En dus….

Get in the Mood & Dance

Ga gewoon eens kijken en genieten bij een van de vele Rock ’n Roll evenementen met een beetje Googlen vind je er zo een paar. Het is echt hot & trending, en voor velen toch weer nieuw. Voor jou ook? Doe het dan gewoon!  Voor je het weet twist je ‘the night away’! Rock en Roll is terug!

Rock’ n Roll dancing is trending!

Als je nu echt niet van Rock & Roll houdt en al dat gedans maar onzin vindt (zeker in deze tijd!), kijk dan eens in ons digitale magazine SinglesMag. Je doet allicht ideetjes op voor andere leuke evenementen of bezigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in