Zijn er wel interessante archieven te vinden, zal menigeen zich afvragen (?) En – waarom zou je ‘erin duíken‘?! Pfff, al die dossiertjes en muffe wetenswaardigheden…. Als geheimpje verklappen we dan dat er ook heus heel interessante archieven zijn. Deze zijn echt de moeite waard om te bezoeken – om te bezichtigen en te bestuderen. Hierop inhakend is het grappig te weten dat eigenlijk vrijwel alles wat ooit op genomen is, zowel in beeld als geluid, inmiddels gedigitaliseerd is. En dat al dit materiaal te zien en te horen is in het Mediamuseum in Hilversum! En er is zoveel te zien en te ontdekken aan beeld- en geluidsmateriaal uit het verleden.

Is er ook iets in dat archief om bij stil te staan?

Je kunt in het Mediamuseum ook even stilstaan in de lounge bij het portret van Peter R. de Vries… Deze prachtige beeltenis zal tot volgend jaar te bewonderen zijn en is door Jacqueline de Vries vervaardigd uit relevante krantenknipsels en brieven en zelfs delen uit het Wetboek van Strafrecht! Om dit iconische portret te zien heb je geen kaartje of afspraak nodig. (Wel even op de openingstijden van het museum letten!) Een mooie tip is dat als je dan een ansichtkaart of poster van dit portret koopt je ook nog de Peter R. de Vries foundation steunt!

Zoveel te zien en te beleven in het archief van Beeld en Geluid!

De toekomst van vroeger, nostalgische radio- en televisieherinneringen, de invloed van media… Kortom alles is te zien en te horen wanneer je maar wilt. Je kunt ook met de Hillywoodtours op een treintje stappen voor een rondrit door het Mediapark. En onderweg de decors en rekwisieten bewonderen. Bovendien kun je dan ook zomaar een ‘los lopende‘ BN’er spotten! Lekker even scharrelen in het depot en al die decors eens in het écht zien. Wat leuk om daar simpel eens in rond te lopen of achter zo’n een desk – of aan zo’n tafel te gaan zitten! Allemaal onder begeleiding van een bekame gids die je echt álles kan vertellen.

Een bezoek aan het Mediapark – het Museum van Beeld en geluid, is beslist de moeite waard! Er is heel veel te doen daar in Hilversum – in dat museum. En, uiteindelijk duiken we wel vaker in archieven!

Heb jij nu ook leuke tips of ideeën of heb je iets leuks meegemaakt dat je wilt vertellen? Laat dan een reactie achter. Dan kunnen we contact opnemen. Je kunt ook op een van de knoppen hier beneden klikken om te laten weten dat je dit artikel leuk vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in