Cultuurhistorie biedt museum Catharijneconvent in Utrecht zeker! Zij hebben een prachtige uitgebreide collectie in beeldhouw- en schilderskunst, textilia, edelsmeedkunst en zorgvuldig gekoesterde antieke handschriften! Bovendien is er een bibliotheek waar je vrijwel alles kunt vinden aan zeldzame boeken en publicaties. Buiten een boeiend museumbezoek is er ook nog zoveel meer te doen in museum Catharijneconvent; zoals een interessante agenda aan lezingen over allerlei uiteenlopende onderwerpen.

Zijn Singles wel geïnteresseerd in cultuurhistorie?

Dat singles best wel buiten de geijkte singlespaden dwalen wist ieder al. En ook op spraakmakende exposities kom je hen regelmatig tegen. Singles zijn niet altijd en eeuwig geïnteresseerd in daten, hoewel dat welbeschouwd natuurlijk best samen kan gaan met museumbezoek… Het hangt er simpel vanaf of je beiden dezelfde interesses hebt.

Heel belangrijk voor singles is dan te weten dat zij ook kunnen afspreken met een (nieuwe?) vriend of vriendin in het gastvrije en sfeervolle museumcafé vlak naast de entree van het museum. Ook kun je daar gezellig even zelf of met je kinderen – of met je vaste clubje, een koffie of sapje drinken. Zo kun je tussentijds of na het dwalen in de cultuurhistorie even ontspannen en alle opgedane beelden en indrukken bespreken.

Fact fiction is geen geschiedenis

Fact fiction is een verhaaltrent deels gebaseerd op gebeurtenissen in en overlevering uit de geschiedenis. Daar omheen spint zich dan een spannend of romantisch avontuur of thriller. De absolute en ultieme meester in deze verhaalvorm is toch echt Dan Brown. Zijn fantasie is grenzeloos, briljant en niet te evenaren. De Da Vinci Code, met als uitganspunt het bestaan en de rol van Maria Magdalena in het leven van Jezus Christus, is bijvoorbeeld een verhaal dat nog steeds boeit en aanspreekt…
In Catharijneconvent zijn (natuurlijk onder meer) heel veel afbeeldingen, schilderingen en antieke prenten van Maria Magdalena te bewonderen.

Ook kinderen kunnen van cultuurhistorie genieten!

Weet je – als je nu in het onderwijs werkt of zo’n tipgevende of ‘bemoeizuchtige‘ single ouder bent, er zijn ook heel veel leuke belevenissen of feestjes voor de kleintjes in het museum. Ook voor de grotere kinderen trouwens….
Een voorbeeld is het prachtige initiatief tot ‘Feest! Weet wat je viert‘, om meer onderling begrip te kweken tussen al die verschillende culturen in onze multiculturele samenleving.
En – feesten doen we allemaal!

Notitie van de redactie: dank aan Museum Catharijneconvent voor het mogen gebruiken van de foto’s van de Bernulfuscodex gemaakt door Ruben de Heer (ABM h3_1) (BMH pi63, f. 100v-101r_1)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in